Сьогодні ми знову згадуємо давні части. Мова піде про шостий чемпіонат України. П`ять попередніх статей шукайте на нашому сайті... Сезон 96/97 років розпочався 20 липня. У вищій лізі відбулося скорочення команд з 18 до 16. За підсумками минулого сезону вищий дивізіон покинули СК Миколаїв, Волинь та Зоря. Якщо перші дві команди не мали на той час фанатської підтримки, то втрата Зорі була великим мінусом для вишки.
Минулі два тижні видалися доволі насиченими та продуктивними. Команди Другої ліги відіграли крайні матчі цього сезону. Ще раніше відбулися перехідні матчі за право грати у Вишці. Так Десна та Полтава виявилися сильнішими за своїх опонентів, тож відповідно Зірка і Чорноморець вилітають у Першу лігу. Детальніше про те, чим дихали фанатські сектори останні два тижні, можна дізнатися з нашого звіту.
Матчі минулого вікенду зовсім нічим особливим не вразили, все пройшло дуже посередньо. Найбільш відвідуваними секторами можуть похвалитися фанати Десни, Дніпра, вінницької Ниви та Металіста. Серед всіх матчів особливу увагу привернув зірваний фанатами матч у Черкасах, де були заворушення ультрас з правоохоронцями. У нашому невеличкому звіті можна дізнатися про всі події більш детальніше.
Матчі 31-го туру грали серед тижня, тож відвідуваність на секторах залишала бажати кращого. Виключенням є хіба що фанати лучан, сектор яких був найчисельнішим. 32-й тур пройшов жвавіше. На секторах було значно більше людей. Так фанатам Полісся стала більше не сила терпіти поразки команди, і вони просто покинули сектор посеред матчу. Дніпряни мали невеличкі сутички з місцевими у Горностаївці...
На минулих вихідних найбільш чисельною підтримкою серед команд обох ліг можуть похизуватися дніпряни, які отримали перемогу у черговому дніпровському дербі. Активно підтримували свої клуби ультрас Десни та Прикарпаття. А ось лучанам та житомирянам було не до радощів, адже фанати обох клубів на своїх матчах протестували.
Одразу два тури Першої ліги пройшли минулого тижня. 28-й тур припав на середу, тож підтримка у більшості команд була не такою чисельною, як у попередніх матчах. Солідну підтримку зібрали матчі Волині та Десни. Як завжди активні були корабели. Ультрас Прикарпаття разом з командою святкували вихід у Першу лігу. Фанати Скали провели декілька акцій проти ФФУ та керівництва клубу.
Матчі у нижчих лігах стартували ще у минулий четвер та розтягнулися до вівторка, а у середу відбулися матчі 1/2 Кубка України, тож ми вирішили трохи притримати звіт та об’єднали все разом. Непогану кількість народу зібрали фанати Миколаєва та черкаського Дніпра. У Другій лізі все ж вболівали яскравіше. Ультрас Буковини влаштували піро-шоу. Найчисельнішою була підтримка у Металіста та Дніпра. Більш детальніше про все можна дізнатися з нашого чергового звіту.
Матчі у Першій та Другій лігах розпочалися ще у минулий четвер та були зіграні до великодніх свят. Проте ми відклали звіт, тому що чекали вівторка, коли будуть зіграні перенесені матчі 23-го туру у Першій лізі. Яскраво як завжди підтримували свою команду луцькі фанати. Найбільш чисельною була підтримка на виїзних матчах Дніпра та Металіста. Вінничани вслід за ультрас Маріуполя написали свій меседж Президентові.
Третій. Сезон 1993/94 років розпочався в серпні 1993-го року, спочатку матчами попереднього етапу кубку, а тижнем пізніше взяла старт вища ліга. Цього сезону федерація вдалася до експерименту, розширивши вищу лігу до 18 команд. Ходили чутки, що до цього причетний В. Коротков, тодішній власник Вересу. Його команда мала залишити вищий світ українського футболу, але через розширення Верес залишився у вищій лізі.
Наша рубрика #oldschool_ukrultras зайшла на ура, стаття про Перший чемпіонат України викликала жваве обговорення. Знайшлось багато людей, які пам’ятають ті події не з розповідей чи фотографій, а з власних спогадів. А тому ми продовжуємо, і сьогодні поговримо про наступний... Другий. Сезон 1992/93 років розпочався в липні матчами 1/64 фіналу кубку.
В рамках рубрики #oldschool_ukrultras сьогодні хочемо згадати про перший чемпіонат України (1992). Величезна подяка всім, хто допомагав готувати цей матеріал, з архівів вдалося підняти дуже багато цікавих фото. Перший. На початку зробимо невеличкий історичний екскурс. 1-го грудня 1991 року громадяни України на референдумі (тоді це слово не мало негативу) майже одностайно підтримали незалежність країни.
22 листопада 2017
На минулих вихідних відгриміли крайні тури в нижчих лігах. Так у Першій лізі виділилися фанати Волині, Миколаєва та Оболоні, влаштувавши потужні піро-шоу. У Другій ніхто не міг скласти конкуренцію дніпрянам, які пройшлися маршем в білих комбезах, а на матчі також здорово попалили. Детальніше зі світлинами та новинами з фанатських секторів можна ознайомитися в звіті від нашого ультрас-порталу.
14 листопада 2017
Не дивлячись на те, що міжсезоння вже на носі, фанати клубів Першої та Другої ліг продовжують активно підтримувати свої клуби. Гарну підтримку влаштували командам фанати Волині, Кременя, а також Дніпра. Краматорці вшанували пам’ять загиблого побратима. Фанати Металіста та Геліоса вирішили зробити піро-шоу. А у фанатському русі Десни відбувся розкол на два табори. Про все це - у нашому звіті.
08 листопада 2017
Центральною темою туру стала підтримка засуджених окупантами патріотів. Багато банд з нижчих ліг підтримало заклик двіжів з вишки, привертаючи увагу текстівками та банерами. Так, ультрас Металіста влаштували марш з цього приводу. Яскраво попалили на цих вихідних фанати Волині, Поділля та Прикарпаття.
01 листопада 2017
Фанати Поділля відсвяткували 10-ту річницю створення банди Hetman Boys. Ультрас Скали відірвалися від душі на останній домашній грі. Активну підтримку влаштували своїм командам вболівальники тернопільської Ниви та Дніпра. Фанати Металіста підготували черговий яскравий перф. Про всі ці та інші події детальніше можна дізнатися з нашого чергового звіту.
Минулі вихідні та середена тижня виявилися досить продуктивними та жвавими. Спочатку всіх захопили матчі Першої та Другої ліг. У більшості команд була чисельна та активна підтримка, кожен виглядав яскраво по-своєму. Так, особливу увагу привернули ультрас з Білої Церкви, які мали сутички с правоохоронцями. Вболівальники Буковини були незадоволені суддівством в матчі, та мали наміри розібратися з арбітрами.
Останній тур пройшов доволі жваво, декілька матчів пройшло у понеділок, але загалом відвідуваність була більш менш нормальною. З яскравих подій, можна згадати фанатів Ниви з Вінниці, котрі доволі непогано запалили піротехніку. Цікаво пройшов матч у Сумах, де фанати господарів влаштували акцію протесту та трохи змінили розміщення сидінь на секторі на свій лад. Тож, давайте перейдемо до огляду 13-гоу туру.
Кубковий матч Прикарпаття – Карпати своїми подіями перекрив всі інші події, що відбувались протягом останнього тижня. Загалом, кубкові матчі були доволі цікавими, але ми не забули і про крайній тур, в яких команди з першої та другої ліг досить активно підтримували свої команди. Перейдемо одразу до огляду всіх вищезгаданих матчів.
Цей тур виявився досить нудним. Нічого особливого не відбувалось, а фотографій якось малувато. Через певні технічні проблеми цей звіт публікуємо лише наприкінці тижня. Через те, що багато команд познімалось з чемпіонату, в групі А Другої ліги було проведено повторне жеребкування календаря, і цей тур команди вже грали за новим графіком.
Центральним матчем цих вихідних була гра збірної, на якій можна було зустріти представників майже всіх українських ультрас рухів. Щодо нижчих ліг, то нічого надзвичайного під час матчів не було. Виділити хіба що можна тих, хто пробивав за свою команду виїзд. Отже, запрошуємо всіх ознайомитись з невеличким оглядом 10-го туру на нашому сайті.
Вітаємо всіх з Днем Прапора та Днем Незалежності. Крайній тур в нижчих лігах був доволі спокійним, декілька ігор було скасовано, деякі проходили без фанатів, тому цей огляд буде досить стислим. Все частіше ультрас влаштовують бойкоти та ігнорують матчі своїх команд, що дає можливість деяким фан-клубам влаштовувати свої дитячі пародії на ультру.
Матч Дніпро - Металіст ще пару років тому був одним з найзапекліших протистоянь Прем’єр-ліги, а команди постійно сперечались між собою за бронзові медалі чемпіонату. Але часи змінюються, і на минулих вихідних команди зустрілись в рамках Другої ліги. Протистояння вже не таке агресивне, фанати двох клубів подружились під час війни. Про цей та інші матчі 6-го туру читайте в нашому огляді...
Оскільки за один тиждень команди проводять по декілька матчів, ми вирішили об’єднати огляд 4 та 5 турів. І в тому, і в іншому були цікаві зустрічі, якісь перфи, акції протесту та багато піротехніки. Цікаво, що все частіше фанати влаштовують бойкоти матчів рідних команд. У кожного є на те свої вагомі причини, проте не можна не помітити, як це впливає на загальну картину.
От і закінчився сезон 2016/2017. Дніпро та Волинь попрощалися з Вишкою, а Олександрія потрапила до Ліги Європи. Майже кожна банда у цьому турі влаштувала яскраві піро-шоу. Матч у Дніпрі навіть зупинили через надмірне використання піро. На один ультрас колектив стало менше – полтавська банда COGE припинила своє існування. Детальніше про все можна прочитати у крайньому звіті цього сезону.
В 31-му турі УПЛ сталося чимало цікавих подій. Дніпро вилетів у Першу лігу, Зоря виборола бронзові медалі, історичного результату досяг Олімпік, а Динамо нарешті перемогло Шахтар. Гаряче було і на трибунах. Не дивлячись на те, що половина матчів відбувалася у будній день, підтримували як могли. Палила переважна більшість двіжів. Ну а справжнє піро-свято влаштували вболівальники Волині та Карпат. Детальніше про всі події у нашому звіті.