До Вашої уваги інтерв’ю з лідером ультрас-угрупування «Crew of Golden Eagle» футбольного клубу «Ворскла» Вадимом Ямщиковим. Він розповів про їх цінності, погляди та філософію, ставлення до націоналізму, політику та ще багато чого цікавого. Ще півроку тому ми записали розмову з Вадимом, але тоді вона так і не була опублікована. Натомість ми публікуємо ще одне в’ю з Вадимом, яке провів полтавський блогер Роман Грицун.
До вашої уваги свіже інтерв’ю із представником фанатського руху Зорі. В ньому хлопець з Луганська розповість про історію руху, про стосунки з фанатами інших клубів, про події в місті та своє ставлення до того, що зараз відбувається в окупованому Луганську, про свій вимушений виїзд, нинішній стан справ в луганському двіжі і ще багато чого цікавого.
Поки триває міжсезоння, ми підготували для вас свіже та цікаве інтерв’ю з представником ультрас луцької Волині. В ньому він розповість про історію руху, свої плани на майбутнє, детальніше про минулорічні акції, в яких брали участь фанати червоно-білих, та багато іншого. Надалі будемо намагатись подібні речі більш-менш регулярними.
Поки ми готуємо звіт по Першій лізі за першу половину сезону, пропонуємо вашій увазі невелике інтерв’ю з лідером олександрійських фанатів, який погодився відповісти на наші питання. Коротко про все найголовніше. Сподіваємось, з початком міжсезоння у нашого сайту буде можливість збільшити кількість інтерв’ю з фанатами самих різних клубів. Нудно точно не буде...
Наш сайт вже дуже давно не публікував ніяких інтерв’ю з цікавими для української фан-сцени особистостями, і ось ми вирішили потроху виправлятись. Сьогодні маєте змогу невеличке в’ю з лідером буковинських фанатів. Цей матеріал вже публікувався в DuckBlog, тому деякі з вас вже мали змогу його читати, але зараз вирішили викласти інтерв’ю і у нас на сайті. На далі плануємо поставляти більш ексклюзивний матеріал:
У 2007 році в Алчевську почало зароджуватися щось, схоже на ультру, але з цього нічого особливого не вийшло, була перерва в один сезон, коли стався серйозний конфлікт всередині того руху між "старими" і "молоддю". В той час якраз почали возити працівників заводу на матчі МД, там алчевські фанати і побачили рівень різних рухів прем'єрки. До вашої уваги інтерв’ю з одним з сталеварів.
Сьогодні ми беремо інтерв’ю у відомого персонажа в фанатській культурі - юзера krnr, котрий є автором «публіцистичного салону novita». З ним я поспілкувався на ті ж теми, котрі він обговорював зі своїми співрозмовниками. В першу чергу про проблеми російської фанатської сцени, які певної мірою схожі і на українські. Але тепер Юра був не інтерв'юером, а «по ту сторону»...
У нашій субкультурі кожен рух намагається чимось здивувати, кожен прагне бути першим. Бути першим це головне, бути першими на стадіоні і поза ним. Стати першим на трибуні, щоб потім одинадцять чоловік стали першими на полі... Ультрас київського Динамо пережили не найкращий свій час. Були злети, і дуже серйозні падіння. Були чудові акції, були і провальні. Були виїзди, про які шуміла вся країна. Все це було.
Золотий сезон - мрія багатьох фанатів по всьому світу. Відвідати всі матчі свого улюбленого клубу - велика честь та повага від друзів і колег в нашій нелегкій справі. Далеко не всі українські двіжі можуть похвалитись тим, що мають фанатів, які окрім всіх матчів в Україні пробили ще й єврокубки. У львівських Карпат впоратись з цим завданням в сезоні 2011/2012 вдалось лише одній людині...
Безумовно, в більшості движів є вельмишановні ветерани. Деякі з них вже зав'язали з активним фанатизмом, деякі продовжують їздити і до цього дня. Деяких незаслужено забувають, деяких пам'ятають завжди. Але більшість з них об'єднує одне - вони прийшли перший раз на сектор або поїхали на виїзд у відносно молодому віці.
Не так давно на сайті було інтерв’ю з барабанщиками, тепер же прийшов час споукменів, або ж заряджаючих. У споукмена повинен бути особливий настрій, який би передавався трибунам, адже споукмен завжди у всіх на очах ;) Зараз же до вашої уваги інтерв’ю з трьома «заряджаючими» українських команд - львівським Німцем, Юджином з Дніпра і харківським споуком Глібом.
Футбольний клуб "Буковина" був заснований в 1952 як "Буковина Юнайтед", але існував недовго. Потім був "Авангард", який теж проіснував мало. Словом в 1958 ФК "Буковина" заявилася на чемпіонат СРСР з футболу вже не як аматорський колектив. В цьому сезоні клуб з Чернівців вийшов до Першої ліги, а фанати жовто-чорних одні з найктивніших в своєму дивізіоні.
В наші дні фанатизм в Москві (зокрема на трибунах Спартака) вийшов на небувалий рівень, фанати катаються тисячами на виїзди, активно підтримують молодіжний склад (і не тільки на домашніх іграх) масово палять піротехніку, І звичайно мають великий фанатський сектор. Про все це нам розповість лідер (вже з приставкой "екс") Іван, в фанатських колах більш відомий як Комбат.
Знову Росія, знову Москва, цього разу інтерв'ю з представником фан-руху московського Локомотива - Павлом. Говорили на різні теми, про розвиток руху, про проблеми, про виїзди, відношення з керівництвом клубу, про стосунки з міліцією, перфоманс... Про утворення об'єднання UnitedSouth (Об'єднаний південь), чи підтримують Локомотив-2, або дубль...
Українська фан-сцена розвивається, разом з цим на фан-секторах стадіонів збільшується кількість людей. У барабанщика повинен бути особливий настрій, що б цей настрій передавався в у барабан, і заводив віраж. Зараз же інтерв'ю з чотирма барабанщиками України (Дніпро Дніпропетровськ, Динамо Київ, Металург Запоріжжя, Металіст Харків).
Футбольний клуб "Динамо" (Мінськ) був заснований в 1927 році, виступав у Вищій лізі чемпіонату СРСР. Нині виступає у Вищій лізі чемпіонату Білорусі, є найтитулованішим клубом своєї країни та має найчисленнішу фан-трибуну. У наші дні на ній збирається пристойний для Білої Русі сектор 1300-1500 фанатів, будучи тим самим законодавцем мод і лідером за кількістю фанатів на матчах свого клубу.
Казахстан - досить велика біла пляма на футбольній мапі для рядового вболівальника. Що вже казати про обізнаність фанів в справах тамтешніх ультрас-рухів. Але вони є, розвиваються і наберають обертів, тому до Вашої уваги інтерв’ю з представником Шахтаря з Караганди, одним з лідерів угрупування U-GrounD.
Останнім часом ультрас донецького Шахтаря демонструють непогані шоу на трибунах, яскраві великі банери, піротехніка - яскраве підтвердження тому, що донецький фан-рух освоївся на новому стадіоні, і вийшов на новий рівень, і зараз інтерв'ю з представником Za Boys Ultra Зуічем, який розповість про справи у помаранчево чорних з виїздами, міліцією, клубом і ще багато чого цікавого...
Пробити Золотий сезон у Першій лізі набагато складніше, ніж у вищій: Перше - до матчу треба ще добратися, тому що до деяких селищ дістатись ой як складно. Ну і друге, що дуже важливо, це матчі в будні дні... Ярослав пробив всі виїзди 2008-2009 у Другій лізі! І 2009-2010 у Першій Лізі! У спокійній бесіді по ICQ:) я ставив запитання, Ярослав відповідав, може питання і банальні, але інтерв'ю наче вийшло...
СКА Хабаровськ - команда Першого дивізіону Росії (аналог нашої Першої ліги). Хабаровськ - головне місто Далекого сходу Росії, до Москви потягом - більше ніж 8500 км, а команда грає на заході країни переважну більшість виїзних матчів. Про стан справ з підтримкою даного клубу вдома і на виїздах і розповість один з фанів СКА - Дмитро.
Пробити "золотий сезон" чотири рази поспіль, та ще й у 21 рік - дуже небагато людей таким можуть похвалитись. До Вашої уваги інтерв’ю з представником запорізького Металурга, якого в Інтернеті всі знають під ніком Maslo. Діма розповість про своє відношення до фанатизму, випадки з фанатського життя та про стан справ на трибунах рідного клубу.
Пробити "золотий" сезон завжди вважалось почесно в будь-якому фанатському движі. Часто по кількості "золотніків" судять і про всю торсиду. У одеського Чорноморця лише одна людина побувала на всіх матчах своєї команди за сезон. Але що найбільш вражає - це дівчина, та ще й другий сезон поспіль. Крім того, деякі матчі вона взагалі сама підтримувала чорно-синіх, а це, повірте, далеко не так просто.
Російський ультрас-портал russian-ultras.com почав розвиватись практично одночасно з нашим сайтом. Час від часу ресурси перетинаються спільними темами, весь час я помічав певну схожість, найголовніша з яких - це максимально повне висвітлення фанатських сцен своєї країни. Отже, до Вашої уваги інтерв'ю з адміном russian-ultras.com...
Футбольний клуб "Неман" (Гродно) був заснований в 1964 році, дебютувавши в одній із зон класу "Б" союзної першості (до речі, переважна більшість суперників в тій зоні представляли тодішню Українську РСР). З 70-х років і до пори суверенітету виступав під назвою "Хімік" (містоутворюючі підприємства Гродно представляють хімічну промисловість).
Метушня навколо злиття харківського Арсеналу і ФК Харків привернула до себе увагу вже і за межами України, але одна з сторін так і не висловила своєї точки зору на всі ці події. Мова йде про фанів ФК Харків, які вже кілька років поспіль фанатіють за городян. Сьогодні до вашої уваги інтерв'ю з одним з лідерів угрупування Harry Crew Ultras.