Сьогодні інтерв’ю для нашого сайту дав Вінченцо Пандуано – головний фотограф сайту www.genovafans.it і фанат клубу Салернітана з італійської Серії В. Вже кілька років він робить фотографії для двох заклятих ворогів - фанів Сампдорії і Дженоа. Саме його фото розміщені на сайтах угрупувань Ultras Tito (Сампдорія) і Figgi do Zena (Генуя). В світлі матчу між Сампдорією і Металістом було досить цікаво дізнатись більше...
Сьогодні до вашої уваги інтерв'ю пітерського сайту Landscrona.ru із Зораном Тімічем, одним із засновників угрупування Ultras Red Star одного з перших угрупувань ФК «Црвєна Звєзда» і Деліє. На його очах фанатский рух клубу з Бєлграда пройшов шлях від «паростків» фанатизму в 70-х до живої легенди - трибуни Деліє Північ на стадіоні «Маракана».
Пам’ятаю розпочалось все десь влітку 2007 року, ми частенько сиділи в центрі та попивали Львівське пиво.розмовляли про ультра рух в світі, на Україні, та у Львові, яким займались на цей час наші хули. Ще тоді була ідея створити ультра-угрупування, але нас було нажаль тільки п’ятеро і знайти однодумців які б вписувались в наш колектив дуже важко.
Зовсім недавно, на початку серпня, київські вулиці заполонили доброзичливі Ірландці. Вони були в захваті від пива, дешевшого разів в 20 за ірландське і від українських дівчат. Саме тоді киянам пощастило познайомитись з фанами Дроеди Юнайтед, попити разом пива в пабі, погуляти по руїнам НСК Олімпійського і покататись в міліцейському басі. І ось дійшла справа до інтерв'ю з лідером F45U.
Ми продовжуємо стежити за перфомансом на трибунах наших сусідів. Сьогодні прийшла черга Росії. Я думаю трохи несподівано що на цей раз ми вибрали саме Динамо Санкт-Петербург, але все таки цікаво. Ці хлопці довели що гравці, керівництво клуба приходять та з часом йдуть, а фани є і будуть завжди, навіть коли клубу не існує.
Слідкуючи за перформансом на трибунах наших сусідів ми чомусь забували про Молдову і ось настав час заповнити цей пробіл - один з лідерів угрупування Ultra Boys погодився відповісти на кілька питань. Загалом суппорт в Молдові віддалено нагадує Білорусь, більшість угрупувань малочисельні і весь перформанс спрямований не на масовість а на якість.
В огляді суппорту наших сусідів дійшла черга до Угорщини. Про фанів в цій країні відомо не так багато, як про росіян чи поляків, та все ж у кожної країни присутній на трибунах свій національний колорит і особливості. Сьогодні до вашої уваги інтерв'ю з представником Ференцварошу, який зараз грає в другій лізі, але від цього підтримка славетного угорського клубу не стає менш яскравою.
Інтерв'ю для сайту дав фан DC United, представник угрупування La Barra Brava, яке вже протягом кількох років створює дуже непоганий перформанс в Вашингтоні. Хоч футбол і не є номером один в США, і поступається баскетболу, буйсболу, хокею і американському футболу, та все ж середня відвідуваність в 20 тисяч змушує задуматись над тим, що не так все там і погано, як нам здавалось.
Ідея в мене з’явилася давно, але через те, що живу далеко від Львова я не міг зібрати людей. Але все таки на секторі я познайомився з людьми, і ми вирішили створити свою фірму. Зараз нас є 15,5 чоловік. Похід на футбол це не просто відпочинок, а ми йдемо на стадіон щось зробити. Ми беремо на себе відповідальність за прапори, транспаранти, банери.
Саме сьогодні, 9 квітня, виповнюється 2 роки з дня створення київського ультрас-угрупування U'27, з чим їх і вітаємо, адже за цей час вони зробили дуже багато і їх брали собі в приклад багато угрупувань. В кінці минулого року вони покинули такий рідний для себе 8-й сектор і перейшли на протилежну трибуну. На те були причини, вони не хотіли втратити головне, що в них було.
Сьогодні до вашої увани інтерв'ю з представником харківського движу, а саме угрупування FLU, яке є одним з трьох найбільших в Харкові. FreeLand Ultras виникли не так давно, але своїм перформансом вже стали відомі в Україні, з ними стали рахуватись. Ще б пак, в цьому сезоні було проведено кілька маштабних акцій, як зусиллями FLU так і разом з іншими угрупуваннями.
В сезоні 2005-2006 луганська "Зоря" повернулась до вищої ліги і з цього часу підтримка на їх трибунах почала різко прибавляти в якості і кількості. Для Black-white ultras досить хороша підтримка на виїздах не є проблемою, не вже кажучи про домашні ігри, тому сьогодні в об'єктиві саме BWU. Відповіді давав один з молодих представників луганського фан-сектору.
Цілком можливо, що вже наступного сезону «Нива» Тернопіль буде виступати в Першій лізі. Після першого кола, команда під керівництвом добре нам відомого Коваля, займає другу строчку в групі «А» другої ліги. Крім того, цього сезону «Ниві» вдалося дійти до 1/8 фіналу Кубка України, а на матчі проти команд Вищої ліги на домашній арені збиралось до 8000 глядачів.
Сьогодні виповнюється 1 рік з дня заснування найбільшого на сьогодні фанатського угрупування донецького Шахтаря - Za Boys Ultra. За рік вони зробили дуже багато для розвитку перформансу у себе в місті і їх вже знають далеко за межами нашої країни. Тому сьогодні на мої нав'язливі запитання відповідав один з лідерів угрупування - Zika.
07 листопада 2007
Не так давно я обіцяв, що інтерв'ю будуть з'являтись на сайті з певною періодичністю. Першопрохідцем в цій рубриці був Vishnya з UZ-44. Сьогодні ж поговоримо про розвиток ультрас-руху в Запоріжжі з одним з членів угрупування URAGAN. Відповісти на всі запитання погодився модератор сайту з одноіменним ніком URAGAN.
15 жовтня 2007
Ця стаття розпочинає серію інтерв'ю учасників різних ультрас-угрупувань України. Сьогодні в об'єктиві найбільше угрупування Дніпропетровська - ULTRAS-Zone 44. Відповісти на всі питання про свою банду і про справи в дніпровському движі погодився Олександр, відомий в інеті під ніком Vishnya.